Weup-ilmakartta™

Tietoa Finland on suomalainen tietomallintamisen ja visualisoinnin palveluyritys, joka tuottaa myös luotettavat lähtötiedot tietomallipohjaisiin rakennushankkeisiin. Konkreettisesti Tietoa tekee siis mm. ilmakuvausta, visualisointeja, tietomallinnusta, 3D-mallinnusta ja BIM konsultointia. Heidän palvelunsa on suunnattu parantamaan kiinteistökehityksen, suunnittelun ja rakentamisen sujuvuutta sekä tuottavuutta.

Tietoalla on useita eri hankkeita ja työkaluja, joita he tarjoavat asiakkailleen osana palveluvalikoimaa; yksi näistä on korkearesoluutioista panoraamailmakuvista koottu käyttöliittymä Weup, jossa on mahdollista mallintaa ja visualisoida tietyn alueen kehityssuunnitelmia ja kaavoitusta rakennushankkeiden tueksi esimerkiksi upottamalla ilmakarttaan paikkatietoperusteisesti 3D-malleja rakennuksista, liikennereittejä ja aluerajauksia.

“Yhteistyö Pixelsin kanssa sujui suunnitellusti. Käyttökokemuksen suunnittelu, visuaalisen ilmeen löytäminen ja toteuttaminen sekä tekninen toteutus sujui luvatulla tavalla osaavan kumppanin kanssa. Pixelsin tapa ohjata työtä on systemaattinen ja selkeyteen ohjaava.

Luovuus vs. systemaattisuus joutuu joskus väistämättä hankaukseen mutta hyvin ja oikein hoidettuna siitäkin syntyy vain uutta energiaa. Yhteistyömme jatkuu.”

Tomas Westerlund, digijohtaja, osakas @ Tietoa Finland

Tavoitteena oli luoda helppokäyttöinen ja intuitiivinen käyttäjäkokemus sovellukselle, joka toimii saumattomasti rakennushankkeiden suunnittelun tukena ja on tarpeen mukaan käytettävissä myös suuren yleisön toimesta, esimerkiksi kun puhutaan julkisista hankkeista.

Autoimme projektissa sovelluksen käyttöliittymän käyttäjäkokemus- (UX) ja käyttöliittymäsuunnittelussa (UI) sekä web-sovelluksen kehityksessä (React) työskennellen yhdessä Tietoan omien ohjelmoijien kanssa.

Tekniseltä ruokalistalta löytyy seuraavaa:

 

Mikäli haluat tutustua Weupiin tarkemmin, pyydä demo-esittelyä Tietoan verkkosivuilta.

Sovelletut palvelut

ux-ui-suunnittelu-ikoni
UX & UI -suunnittelu
web-sovellukset-ikoni
Web-sovellukset (React)