Merikeskus Vellamo

Merikeskus Vellamossa sijaitsevat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, Merivartiomuseo ja Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. Rakennuksen jättiläismäistä aaltoa muistuttavan Merikeskus Vellamon julkisivu ja keskellä perinteikästä satamaympäristöä oleva Kantasataman sijainti ovat tuttuja kaikille kulttuurin- ja tiedonnälkäisille matkailijoille.

Kohtalona Ruotsinsalmi

Kesällä 2020 avautui monivuotinen Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely, joka kertoo nykyisen Kotkan edustalla vuonna 1790 käydyn Itämeren merkittävimmän meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan ennennäkemättömällä tavalla.

Osallistuimme näyttelyn järjestelyihin suunnittelemalla ja toteuttamalla joukon interaktiivisia, vierailijoita osallistavia web-sovelluksia, pääasiassa JavaScript-pohjaisten Reactin avulla hyödyntämällä WordPressin joustavaa sisällönhallintaa taustalla. Konepellin alta löytyy myös mm. Node.js ja Firebase.

Google Mapsin päälle rakennetulle interaktiiviselle hylkykartalle on piirretty tarkoin koordinaatein määritetyt sijainnit hylyille, joita on löydetty Ruotsinsalmen edustalta. Kuka Ruotsinsalmen hahmo olisit? -persoonallisuustestin myötä vierailijat pääsevät paremmin pureutumaan kiinnostaviin hahmoihin ja vaikuttajiin Ruotsinsalmen meritaistelujen ja linnoituskaupungin aikakaudelta.

Projekti sujui suunnitelmien mukaan ja oli hieno osoitus eri ammattikuntien ja osaamisten kohtaamisesta, kun Merikeskus Vellamon tutkijoilla oli substanssiosaaminen ja Pixels puolestaan toteutti puitteet aiheiden digitaaliselle esitystavalle.

– Elina Pylsy-Komppa, tutkija @ Merikeskus Vellamo

Vellamo-kanava

Vellamo-kanavalla eletään tarinoiden taajuudella. Verkkopalvelun avulla voit uppoutua vähän syvemmälle Merikeskus Vellamon teemoihin. Sivustolta löydät silmiä ja korvia avaavat teksti- ja ääniartikkelit, videot sekä 3D-mallit.

Loimme verkkopalvelun avoimeen lähdekoodiin perustuvan WordPressin avulla, johon räätälöimme helppokäyttöiset työkalut sisällön hallintaan. Projektissa kiinnitettiin lisäksi erityistä huomiota saavutettavuuteen. Jatkuvasti kehittyvä Vellamo-kanava elää ja kasvaa uusien teemojen myötä symbioosissa Merikeskus Vellamon näyttelytarjonnan mukana.

Tutustu Vellamo-kanavaan.

Sovelletut palvelut

ux-ui-suunnittelu-ikoni
UX & UI -suunnittelu
wordpress-verkkosivut-ikoni
WordPress-verkkosivut
web-sovellukset-ikoni
Web-sovellukset