text will be here

Auditoi verkkosivusi saavutettavuus

Arvioimme verkkopalvelujen saavutettavuutta organisaatioille, jotka välittävät käyttäjistään.

Saavutettavuus tarkoittaa, että verkkosivustoja ja mobiilisovelluksia voi käyttää ja ymmärtää kuka tahansa. Tämä edellyttää, että verkkopalvelut on rakennettu sellaisilla teknologioilla ja menetelmillä, että niitä voidaan käyttää erilaisilla päätelaitteilla ja apuvälineiden kanssa. Saavutettavaksi rakennettuja verkkopalveluita tarvitsee pelkästään Suomessa yli 1,2 miljoonaa ihmistä, ja kansainvälisesti jopa 15% kaikista ihmisistä.

Julkisrahoitteisten ja viranomaistehtäviä suorittavien verkkopalveluiden saavutettavuutta Suomessa ohjataan lakiasetuksella, jota kutsutaan laiksi digitaalisten palveluiden tarjoamisesta. Laki perustuu EU:n asettamaan saavutettavuusdirektiiviin.

Näin arvioimme saavutettavuutta

research
Tutkimus
Käymme läpi verkkopalvelusi teknisen saavutettavuuden arvioimiseen tarkoitettujen työkalujen avulla sekä suoritamme manuaalisen tarkistuksen, testaten eri käyttötapauksia (mm. näppäimistön käyttö, screen reader, käyttö ilman värejä).

Tarkistamme läpi verkkopalvelun sisältöjen saavutettavuuden; onko esim. kuvissa informaatiota, joka tulisi kirjata auki tekstinä ja onko videoita tai äänitallenteita saatavina tekstimuodossa.
report
Raportointi
Koostamme raportin sivuston nykytilasta, joka sisältää täyden listauksen WCAG 2.1 A- ja AA-kriteerien täyttymisestä sekä erittelyn kohteista, joissa huomattiin puutteita. Mikäli tarpeen, voimme laajentaa arviointia myös AAA-tasoon.

Esittelemme raportin sekä sen pääkohdat teille kasvotusten. Samalla voimme myös briiffata verkkopalvelunne kehityksestä vastaavat henkilöt. Toimitamme raportin lisäksi saavutettavuuselosteen verkkosivuille.
action
Toimenpiteet
Korostamme esiin auditoinnissa esiin nousseet kehityskohdat ja annamme selkeän toimenpidesuunnitelman, jota noudattamalla vaatimukset saadaan täytettyä.

Asiantuntijamme työskentelevät sekä sisältöjen, visuaalisen suunnittelun että ohjelmistokehityksen parissa, joten pystymme ohjeistamaan kehitettäviä kohtia kokonaisvaltaisesti.

Saavutettavuus on usean tekijän summa

Verkkopalveluiden saavutettavuus tarkistetaan selvittämällä kuinka kattavasti se vastaa WCAG 2.1 -kriteeristöä. Asiantuntijamme käyvät sivuston läpi hyödyntäen eri ohjelmistoja sekä myös manuaalisesti eri käyttötarkoituksia testaten.

Saavutettavuus koostuu useasta eri teemasta, joiden arviointiin tarvitaan yhdistelmä teknistä, visuaalista ja sisällöllistä osaamista. Kriteereihin kuuluu tekijöitä kuten värien kontrastia, luettavuutta, otsikointia, näppäimistön käyttöä ja videoiden tekstitystä koskettavat kriteerit.

Saat meiltä kattavan raportin sivuston nykytilasta, kehityskohteista sekä listan toimenpide-ehdotuksista, joilla kriteeristön vaatimukset saadaan täytettyä.

Lataa esimerkkiraportti

Mikäli haluat nähdä konkreettisesti millaisen raportin verkkopalvelustasi tulemme tuottamaan, voit ladata esimerkkiraportin ohessa olevan linkin kautta.

Huomioi, että palveluumme sisältyy myös kasvotusten esitettävä presentaatio ja konkreettiset toimenpide-ehdotukset verkkopalvelun kehittämiskohteista kirjallisen raportin lisäksi.

Tilaa arviointi verkkosivustostasi

Jätä yhteystietosi ja anna arvioitavan sivuston verkko-osoite; saat paluupostina tarjouksemme auditoinnista. Voit myös jättää vapaamuotoisen kyselyn, johon vastaamme vuorokauden sisällä (arkisin).

Hinta alkaen 2 970 € + alv 24%. Kysy tarjous!