Mikä on Innovaatioseteli?

Tekes tarjoaa pk-yrityksille maksuttoman tavan aloittaa palvelumuotoilun keinoin innovaatiotoimintaa.

Innovaatioseteli on yksi hallituksen yrittäjyyspaketin toimenpiteistä, jotka tuovat lisää välineitä ja vaikuttavuutta yrittäjyyden edistämiseen. Toimet painottuvat erityisesti mikro- ja pienyrittäjyyden tukemiseen. Tavoitteena on tukea eri kehitysvaiheessa olevia yrityksiä, parantaa niiden toimintaedellytyksiä ja poistaa yrittämisen esteitä.

5000€:n (+ alv) arvoinen seteli on suunnattu yrityksille, jotka haluavat nopeasti selvittää uuden tuotteen, palveluidean tai keksinnön jatkokehityskelpoisuutta, käytettävyyttä tai markkinakelpoisuutta esimerkiksi demojen, prototyyppien ja kokeilujen avulla. Seteli on kelpo tapa selvittää mikäli yrityksellä on tuotteeseen tai palveluun liittyvä ongelma, jonka ratkaisemiseen se tarvitsee apua.

Puhtaasti vain kansainvälistymistä tavoittelevat Tekes ohjaa Team Finland Explorer -rahoituksen pariin, joten siihen seteli ei sovi.

 

Miten voimme auttaa?

Suunnittelimme innovaatiotoiminnan käynnistämiseksi työpajan, jossa palvelu- & tuotemuotoilun keinoin validoimme uusien ideoiden kehitysmahdollisuuksia ja asiakaskokemusta.

Tarjoamme puitteet ja metodit myös olemassa olevien palvelujen ja tuotteiden hiomiseen, uudelleen kohdentamiseen sekä käyttäjätutkimukseen ja -testaukseen.

Mikäli sinulla on yksityiskohtainen tarve mikä osuu näiden ulkopuolelle, ota yhteyttä ja räätälöimme tarpeisiisi sopivan lähestymistavan.

 

Hakijan kriteerit

Olet valtuutettu hakemaan Innovaatioseteliä, mikäli seuraavat kriteerit yrityksesi kohdalla täyttyvät:

  • Yrityksesi on pk-yritys (ei esim. suuri yritys, toiminimi, julkinen tai voittoa tavoittelematon organisaatio).
  • Yritykselläsi on takana liikevaihtoa vähintään yhdeltä päättyneeltä tilikaudelta.
  • Yritykselläsi ei ole verovelkaa.
  • Yrityksesi Alfa-rating on vähintään tasoa A+ (Asiakastieto)
  • Yrityksellesi ei ole myönnetty Tekesin rahoitusta lähivuosina.
  • Yrityksesi de minimis -kiintiö ei ylity (eli yrityksesi ei ole saanut de minimis rahoitusta yli 200 000 euroa tukea kuluvan ja kahden edellisen verovuoden ajalta. De minimis rahoitusta myöntävät monet eri julkiset organisaatiot, Tekesin lisäksi esimerkiksi Finnvera ja ELY-keskukset).
  • Kaikki kriteerit ja tarkemman infon löydät täältä.

 

Miten hakea?

Ota yhteyttä meihin alla olevan lomakkeen avulla tai rimpauta suoraan Anterolle: +358 40 544 8080. Ohjeistamme hakemuksen tekemiseen ja sinun ei tarvitse huolehtia muusta kuin ideasi kehittämisestä. 🙂