Verkkosivujen toteutus yritykselle – miksi WordPress on hyvä valinta?

18.11.2019
Business Teknologia

WordPress on maailman suosituin verkkosivualusta – 35 % maailman verkkosivuista on rakennettu WordPressin päälle. Voi siis melko huoletta sanoa, että se nauttii suurimman osan verkkosivuja rakentavien luottamusta. Tosin samalla on hyvä muistaa että WordPressin alkutaival oli yksinkertaisena blogialustana, joita edustaa edelleen suurin osa alustaa hyödyntävistä verkkosivuista. WP on kuitenkin ollut viimeisen ja kuluvan vuosikymmenen ensisijainen valinta myös monelle laajemmalle yrityssivustolle ja mahdollistaa monimutkaistenkin kokonaisuuksien toteuttamisen kustannustehokkaasti.

Onko verkkosivu-uudistus ajankohtainen? Lataa maksuton Verkkosivuston ostajan opas tueksi.

 

1. Monipuolinen WordPress on täysin muokattavissa

WordPress-sivustoa voi muokata loputtomasti, eikä verkkosivuston kokoa ole rajoitettu, joten WordPress myös kasvaa yrityksesi mukana. Jos haluat myöhemmin laajentaa yrityksesi verkkosivuja, lisätä esimerkiksi verkkokaupan tai web-sovelluksia, WordPressillä se onnistuu.

WordPress-sivusto voidaankin räätälöidä juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivaksi. Kun sivuston pohja on tehty kunnolla, sitä on myös helppo jatkokehittää kustannustehokkaasti. WordPressiin on tarjolla myös kymmeniä tuhansia lisäosia, joiden avulla WordPressin toimintoja voidaan laajentaa ja sivustolle voidaan lisätä uusia ominaisuuksia.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, mitkä WordPress-lisäosat sopivat yhteen, sillä yhteensopimattomien lisäosien lataaminen saattaa aiheuttaa sivuston rikkoutumisen. Lisäksi vanhentuneet tai huonosti ylläpidetyt lisäosat ovat aina tietoturvariski. Ennen lisäosien lataamista kannattaakin kysyä asiantuntijan mielipidettä – onko lisäosa tarpeellinen ja turvallinen?

WordPressiin on tarjolla myös erilaisia teemoja, jotka määrittävät sivuston ulkomuotoa ja ominaisuuksia. Ammattimaisesti tehtyihin WordPress-sivuihin luodaan kuitenkin aina oma teemansa alusta alkaen. Toimimme näin myös Pixelsillä, jotta saamme luotua asiakkaillemme mahdollisimman turvalliset, uniikit ja laadukkaat sivut, jotka vastaavat yrityksen tarpeita ja tukevat liiketoimintaa.

Lue lisää: Pixelsin aloitusteema WordPressille – mitä se on syönyt?

Jos WordPress-toteutus luodaan valmiin teeman pohjalta, monella muullakin yrityksellä on luultavasti vastaava käytössään, jolloin sivustosi ei erottaudu joukosta. Lisäksi jos teema on kolmannen osapuolen tekemä, verkkosivujen koodin laadusta ja turvallisuudesta ei ole kukaan vastuussa. Riskit ovat siis melkoiset valmiita teemoja hankittaessa.

Valmis teema on lähtökohtaisesti jo suunniteltu tiettyyn tarpeeseen ja ulkoasuun. Teeman muokkaaminen oman yrityksesi tarpeisiin sopivaksi vaatii aina käsityötä ja teeman venyttämistä sellaisiin mittoihin mihin sitä ei ole lähtökohtaisesti luotu. Tästä johtuen valmisteemoilla viritellyt sivut tulevat todennäköisesti hajoamaan jossakin vaiheessa kun eri osat päivittyvät, eivätkä ne ole enää yhteensopivia.

Lue aiheesta lisää: Älä rakenna WordPress-verkkosivuja valmisteemalla

 

2. WordPress-verkkosivuja on helppo käyttää

WordPress on helppokäyttöinen ja intuitiivinen järjestelmä, jota osaavat käyttää myös ihmiset, joilla ei ole teknistä taustaa. Voit lisätä uusia alasivuja helposti, muuttaa sivuston yleisilmettä ja sisältöä. WordPress-alustaa myös kehitetään jatkuvasti entistäkin paremmaksi.

Koska WordPress on avointa lähdekoodia, ammattitaitoista apua on aina saatavilla ja vältät toimittajaloukkuun jäämisen; jos WordPress-kumppanisi lopettaa sivustojen kehittämisen tai haluat jostain syystä etsiä sinulle paremmin sopivan yhteistyökumppanin, löydät sellaisen varmasti.

Lisäksi verkosta löytyy kattavasti erilaisia artikkeleita, videoita ja oppaita, joista saat neuvoja WordPress-sivuston käyttämiseen, kehittämiseen ja hakukoneoptimointiin. Kun sivustot rakennetaan asiakaslähtöisesti, kykenet myös itse päivittämään sivustoasi ilman ulkopuolista apua, mikä nopeuttaa ja helpottaa työskentelyä.

wordpress-sisallonhallinta-kayttajakokemus
Luomme WordPressin sisällön hallinnan täysin räätälöidysti jokaiselle asiakkaallemme, jotta sieltä varmasti löytyy kaikki tarpeellinen helposti ja nopeasti.

3. WordPressin kehityskustannukset pysyvät kurissa

WordPress-verkkoalusta on ilmainen, eikä verkkosivuston pystyttämiseen vaadita juoksevien kulujen maksamista. WordPress-sivuston investointi kohdistuu pääasiassa räätälöidyn verkkopalvelun suunnitteluun ja toteutukseen sekä mahdollisesti muutaman tarkoin valitun lisäosan hankintaan. Ylläpitoon ja jatkokehitykseen kannattaa varata budjettia myös tulevaisuudessa, sillä näin pidetään huoli siitä, että sivusto pysyy toiminnassa, relevanttina ja muovautuu eri käyttötarpeisiin.

WordPress-kehitys on nopeaa ja edullista, sillä järjestelmä sisältää itsessään paljon ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. Näin ollen myös WordPress-verkkosivujen uudistus sujuu kätevästi ilman jättimäisiä kustannuksia. Kun ulkoistat verkkosivujen teon ammattilaiselle, varmistut siitä, että sivujen pohja rakennetaan varmasti oikein, sivusto on turvallinen, helppokäyttöinen ja helposti muokattavissa. Samalla saat verkkosivut, jotka tukevat yrityksesi brändiä ja myyntiä.

Lue myös: Mitä WordPress-verkkosivujen teko maksaa?

 

4. Hakukoneystävällisyys tuo lisää liikennettä ja asiakkaita

WordPress on hakukoneystävällinen verkkoalusta, sillä sen rakenne on suotuisa hakukoneiden kannalta. Sama pätee myös URL-osoitteisiin – niiden avulla Googlen on helppoa löytää sivuston sisällöt. WordPress mahdollistaa myös sivuston sisäisen hakukoneoptimoinnin, joten sen hakukonenäkyvyyteen voi myös itse vaikuttaa paljon.

Ammattitaitoinen tekijä osaa luoda teknisesti SEO-standardien mukaisesti rakennetut verkkosivut, sekä hyvät työkalut sisältöjen jatkuvaan hakukoneoptimointiin. Näin sivusto nousee todennäköisemmin hakukoneissa korkealle. Hyvä hakukonenäkyvyys tuo sivuillesi lisää maksutonta liikennettä, jolloin sinulla on hyvä mahdollisuus saada lisää tunnettuutta ja asiakkaita.

hakukoneoptimointi-wordpress-kayttoliittymasta
Sisällön hallinnassa käytössäsi on helpot työkalut hakukoneoptimoinnissa tärkeiden meta-tietojen muokkaamiseen.

 

5. WordPress on turvallinen

WordPressin kehittäjäyhteisö ja WordPress-alustan kehittäjät huolehtivat, että alusta pidetään turvallisena ja mahdollisiin tietoturvaongelmiin reagoidaan nopeasti. Lisäksi ammattimaisissa ylläpitopalveluissa on omat vahvistetut varotoimenpiteet, haittaohjelmien skannaukset, varmuuskopiot ja kuukausittaiset päivitykset, joilla vältetään yleisimmät tietoturvariskit ja murtautumisyritykset.

Jos WordPress-sivustoihin onnistutaan tekemään murtoja, ne johtuvat usein vanhentuneista ohjelmistoversioista, huolimattomasti ylläpidetyistä palvelinympäristöistä tai kolmansien osapuolien toteuttamista lisäosista tai teemoista. Päivittämällä WordPressin aina uusimpaan versioon ja huolehtimalla salasanoista, voit olla huoleti sivustosi turvallisuuden suhteen, sillä oikein ylläpidettyyn ja rakennettuun WordPress-sivustoon ei noin vain pääse murtautumaan.

 


 

Pyydä tarjous WordPress-verkkosivuista

Laita meille viesti jossa kerrot hieman sivuston tarpeista ja palaamme asiaan vuorokauden kuluttua (arkisin).