Case: Blueprint Genetics

Meilahdessa toimiva Blueprint Genetics on kehittänyt uuden teknologian vakavien geneettisien sairauksien diagnosointiin. Missiona heillä on tuoda selkeyttä ja itsevarmuutta lääkäreille ympäri maailman harvinaisten perinnöllisten sairauksien diagnosointiin sekä hoitoon.

Kasvuvauhti on ollut huimaa ja tuekseen hyvin rahoitusta kerännyt Blueprint on päämäärätietoisesti pyrkinyt kansainvälistymään ainutlaatuisen tuotteensa avulla. Projektimme aloitushetkillä koneet oltiin saatu käyntiin ja paine lähteä valloittamaan Pohjois-Amerikkaa oli kova.

 

Paikoillenne. Valmiit…

Projektin alkaessa tilanne oli hektinen; kasaan pitäisi saada kokonaan uudelleen luodun brändin lisäksi valmiit nettisivut. Työmäärä oli sanomattakin siis suuri ja aikaraja häämötti jo 7 viikon päässä.

”To achieve great things, two things are needed: a plan, and not quite enough time.” Leonard Bernstein

Brändityöhön avuksi riensi jo ennalta vakuuttavaa jälkeä tuottavaksi todettu Wonder Agency. Kokonaisvaltaisen ja kekseliään visuaalisen ilmeen pohjana kulkee nerokkaasti luotu genettiseen koodiin perustuva värimaailma, joka muokkautuu tarpeen mukaan moneen tarkoitukseen.

 

Nettisivuprojektiin on lähtökohtaisesti aina parempi lähteä kun brändiä on viilattu paremmin yrityksen strategiaa tukevaksi.

 

Brändiuudistuksessa suurin työ tehdään yrityksen sisällä ja sen tulokset näkyvät niin liiketoiminnassa kuin viestinnässä ja markkinoinnissakin. Brändäystyön merkitystä strategiassa kansainvälistymiseen ei voi vähätellä, etenkin kun eteneminen tapahtuu vauhdilla.

 

Eväät onnistuneeseen nettisivuprojektiin

Alustaksi nettisivuille valikoitui WordPress sen jatkokehityksen, lisäosien valikoiman sekä sisällönhallinnan helppouden vuoksi. Tiedossa oli, että sivuja tullaan muokkaamaan jo varsin lyhyellä tähtäimellä useaan otteeseen joten myös toteuttajan näkökulmasta WordPress on helppo työstettävä.

Kiireellisissä projekteissa asiakkaan projektitiimin oma-aloitteisuus ja aktiivisuus korostuu. Lähes poikkeuksetta yleisin syy projektien viivästymiseen on vaikeudet sisällöntuotannossa. WordPress mahdollistaa sen, että rakenne sisällön syöttämiseksi voidaan koodata valmiiksi ennen kuin front-end eli visuaalinen käyttöliittymä on valmis. Tässä säästää tiukan paikan tullessa hyvin aikaa.

Ennätysmäärän kommentteja ja palautetta antanut Blueprintin projektitiimi mahdollisti nopean kehityksen ja reagoinnin kiireellisen aikataulun muutoksiin. Vastaavaa aloitekykyä toivoisi kaikilta nettisivuprojektiin lähteviltä!

Pitkiä päiviä ja muutamia öitäkin kestänyt projekti saatiin kuitenkin ajallaan valmiiksi 🙂 Lopputulokseen pääset tutustumaan täältä.

Blueprint Genetics WordPress website

”Valitsimme Pixels tiimin kumppaniksi projektiin, koska he osoittivat eniten innovatiivisuutta ja ketteryyttä ja huokuivat positiivista energiaa. Odotuksemme olivat korkeat, mutta tiimi lunasti ne luovuudellaan sekä tiukkaan aikatauluun sitoutumisella.” Sofia Frisk, Marketing Director, Blueprint Genetics

 

Nykyaikaiselle nettisivuprojektille tyypillisesti jatkokehitys on täydessä vauhdissa ja uusia ominaisuuksia nettisivuille kehitetään edelleen jatkuvasti pienin pyrähdyksin. Näin pidetään huoli siitä etteivät projektit paisu liian suuriksi kerralla eivätkä aikataulut karkaa hallinnasta. Lisäksi analysointi ja käyttäjien seuranta varmistavat, että nettisivut vastaavat tämänhetkiseen tarpeeseen parhaalla mahdollisella tavalla.

 

EDIT: Sivuston kehitys on jatkunut huimaa vauhtia ja samalla on kehitetty mm. suljettua tilausjärjestelmää, Nucleusta. Katso nykyinen tilanne täältä! (24.3.2017)

 

 

Jos kaipaat apukäsiä brändiuudistukseen tai verkkosivuprojektiin, ota yhteyttä! Lupaamme vastata muutaman tunnin kuluessa 🙂